РЪЧНИЯ МЕТОД ЗА ПЕРМАНАНТЕН ГРИМ ПОЗНАТ КАТО „МИКРОБЛЕЙДИНГ“

Веждите изработени по метода миркоблейдинг значително се различават от тези, които се работят с машинния метод за перманентен грим. Най-вече, при тази техника се получават максимално естествени вежди, като със специална писалка се рисува всяко косъмче поотделно. Използват се само натурални пигменти. Косъмчетата изрисувани с микроблейдинг изглеждат като ваши, веждите приемат красива и натурална форма.

КАКВО ВСЪЩНОСТ СТОИ ЗАД ИМЕТО МИКРОБЛЕЙДИНГ? „Micro“ – малък, „Blade“ – нож, острие. В ръцете на талантлив и опитен майстор, малкият нож се превръща в „магическа пръчка„. На запад микроблейдингът на вежди се нарича още „бродерия“. Техниката е толкова финна, че създава асоциации с художествената прецизност!

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ МИКРОБЕЛЙДИНГ И МАШИННИЯ МЕТОД ЗА ПЕРМАНЕНТЕН ГРИМ? При микроблейдингът пигментът се вкарва с помощта на писалка в епидермиса, много по-повърхностно отколкото при машинния метод за перманентен грим. Именно затова, при тази процедура резултатът е по-краткотраен, като в рамките на година-две трябва да повторите процедурата. Космите са „бродирани“ с тънки, ясни и изразителни удари, които не могат да бъдат разграничени от истинските. Класическият перманентен грим, дори изпълнен от професионалист, винаги е по-дълбок, по-наситен и изглежда като рисунка. По-долу сме постави снмки на работа с двата метода, за да може сами да направите разликата.

ВАЖНО! Трябва да знаете, че микроблейдингът не е подходящ за всеки тип кожа. Ако имате кожа склонна към омазняване, последната лесно ще изхвърли пигмента, което ще ви задължи да посещавате вашият специалист доста по-често и да не сте особено доволни от резултата. Но това не трябва да ви притеснява! Съвременните машинни методи за перманентен грим предлагат възможност да се сдобиете с красиви и естествени вежди! Много от нашите клиенти идват за първоначална консултация за процедурата микроблейдинг, но след анализ на кожата им, се оказва, че последната не би била така ефективна и би им струвала доста повече в дългосрочен план. След като им разкажем за новите възможности като „Косъм по косъм – машинен метод„, омбре техника и прочие, те ни се доверяват и дълго се радват на получените резултати.

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ ПРОЦЕДУРАТА? Микроблейдингът ще направи редките вежди да изглеждат плътни, ще „запълни“ липсващите зони, ще промени цвета и формата, ще скрие белезите. Дължината, формата и извивката на изрисуваните вежди ще съответстват на това което желаете. В допълнение към реалистичния резултат, микроблейдингът има следните предимства пред класическия перманентен грим: – почти безболезнен, няма отток след процедурата; – не избледнява с времето в непредсказуеми цветове; – възстановителния период преминава комфортно, без белези; – ще се радвате на естествени вежди от 1 до 2 години

ГРИЖА СЛЕД МИРКОБЛЕЙДИНГ: Микролбейдингът на вежди е процедура с минимално травмиране, но последиците от „проникването“ в епидермиса ще се почувстват. Затова, трябва да сте подготвени и да реагирате правилно. Преди процедурата поставяме силно обезболяващо средство, което ще подейства след около 15-20 минути. След процедурата ще сте леко подути и зачервени, което ще отшуми в рамките на няколко часа. Два часа след процедурата, обработената зона трябва да се лекува с хлорхексидин. Трябва да знаете, че първите 7 – 10 дни веждите ще излгеждат по-тъмни. Постепенно ще се образува коричка, която не е нужно да се премахва мануално – тя ще се отдели сама. Пълно възстановяване се очаква след 28-30 дни. За да ускорите регенерирането 4-5 дни след процедурата, започнете да обработвате веждите с козметичен вазелин. Най-малко 2-3 седмици след микроблейдинг трябва да се въздържате от посещение на басейни, интензивни тренировки, дълъг престой на слънце. Кожата в обработваната зона трябва да остане суха и чиста.

КОЛКО ВРЕМЕ ТРАЕ МИКРОБЛЕЙДИНГЪТ НА ВЕЖДИ? Веднъж въведен в епидермиса, пигментът постепенно се изхвърля чрез лимфата. Това е работа на имунната ситема, която защитава тялото ни. За скоростта на този процес оказват влияние метаболизма, възрастта, вида на кожата и други индивидуалности. Средната продължителност на процедурата е от 6 месеца до 1,5 – 2 години.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ПРИ ИЗБОРА НА СПЕЦИАЛИСТ? Както посочихме по-горе, методът на работа е много деликатен, затова трябва да изберете специалист с опит и добър усет. Опитният специалист по микробелйдинг знае как да избере подходящ пигмент, защото кожата поглъща до 50% от цвета. Освен това, добрият специалист може да комбинира различни отенъци, за да създаде максимално естествен вид на веждите. Трябва да знаете, че красотата и елегантноста на линиите, цялостната грация на формата – всичко това зависи от специалиста.

spacer

Leave a reply